onsdag, februari 3

Middag

Nu har jag och Lennox hämtat storesyrran från dagmamman och nu ska vi laga middag, en smaskig ungspannkaka är det på menyn idag. Undra om det är nå bra på tv ikväll? nu när det är uppehåll på alla bra serier så visar de ju oftast den bästa skit de kan hitta på bästa sändningstid hihi. Jag får gå in och titta på tv tablån så kanske man kan hitta något att fördriva tiden med ikväll:)

132

Love Fröken F

tre+ett=fyra

Familjen har fått tillökning med en efterlängtad lillebror

028 Jag började känna att vattnet sipprade den 6 januari och fick åka in, och läkaren konstaterade att det var vattnet som gått. Men efterson värkarna inte kommit igång fick vi åka hem igen med en igångsättnings tid kl 08.00 dagen efter.

Så den 7 januari var vi tillbaka igen och värkarna hade kommit igång lite. Det kom en ny läkare och tittade om det verkligen var vattnet som gått, och hon säger att det inte var det och skickar hem oss igen. Vi åker hem väldigt besvikna och bestämmer oss för att bygga klart en box i stallet, eftersom vi ska få hem en ponny till Fanny på lördag.

Den 8 januari hämtar vi hem Fanny som sovit hemma hos mina föräldrar, men på kvällen så börjar värkarna komma med 4 minuters mellanrum och kl 01.00 åker vi in till förlossningen igen. Jag får andas lustgas och ha TENS plattor under natten, men på morgonen den 9 januari försvinner värkarna. Så vi får flytta ner till dagavdelning på 37:an. Där satt vi hela dagen tills Frank var tvungen att åka hem, jag fick ligga kvar över natten. På kvällen kom värkarna igen med 10 min mellanrum, så jag fick medicin så att jag kunde sova hela den natten.

Morgonen den 10 januari vaknar jag kring 06.00 på morgonen av att värkarna kommer igång igen. Jag försöker andas mig igenom värkarna och senare kopplar jag på TENS:en igen, men efter att de blir värre och värre så ringer jag vid 9 till Frank och säger att han nog måste komma tillbaka för jag måste ha hjälp med värkarna. Han kommer vid 10 och precis då ska vi förflyttas till förlossningen igen för att jag måste ha lustgas eftersom värkarna kommer tätare och är starkare. Vi åker upp till förlossningen och jag får äntligen andas min kära lustgas :) Barnmorskan kommer in och konstaterar att jag är öppen ca 5 cm. Eftersom de är lite fundersamma på Lillebrors hjärtslag så tar de hål på hinnorna för att sätta en elektrod på hans huvud, BM förväntar sig att det ska rinna ut vatten när hon tar hål på hinnan men inget kommer. Så de tror att huvudet ligger så pass långt ner att vattnet inte kommer förbi.  Jag som tänkt att jag inte ska ha ryggbedövning börjar känna vid 11 tiden  att det ändå kanske är dags för det, så vid tolv kommer narkosläkaren och sätter nålen i ryggen. Men vi var tvungna att vänta till 12,25 innan de skulle sätta igång bedövningen. MEN kl 12,20 känner jag att nu kommer det något, och säger till BM som slänger över mig på rygg och säger att oj du är viss öppen 10 cm, bebisen kommer nu. Frank frågar lite försiktigt om de inte kunde slå på ryggbedövningen eftersom jag hade så ont, men det var försent :) Så tre krystvärkar senare kl 12,32 kommer Lennox Loui till världen:)

017 

Han vägde 3020 gram och var 50 cm lång, så inte var han stor:) Efteråt så visade sig att vattnet visst hade gått den 6 och att det var på tiden att han kom ut eftersom knappt fanns nå vatten kvar åt honom!