torsdag, maj 10

Vita blommor

Ja vita blommor på fruktträden är nog det finaste på våren. Vi har två stycken äppelträd som blommar jätte fint på försommaren. Och sen har vi två kanske tre ( vet inte vad det tredje trädet är) körsbärsträd som blommar. Jag skulle vilja ha ett stort stort körsbärs träd som får jätte mycket vita blommor på våren, de som vi har är så små och jag har ingen tålamod:)

Men träden ser friskade ut nu än när vi flyttade hit för 2,5 år sen. De som bodde här innan var nog inte så intresserade av trädgård eller renovering av huset. När vi köpte huset på hösten 2004 så visste vi att vi hade lite att renovera, men det var inget som var akut. Så vi började med köket när vi flyttade in. Köket var riktigt fult och det var 50-talet original som gällde. Gula tapeter på två av väggarna och bruna panel liknande galontapeter på de två andra väggana. Skåpluckorna var vitgula med bruna glasknoppar alá 50-tal. Gammal spis och fläkt och riktigt äcklig diskho. Men golvet var ny lagt, ett ljust laminatgolv så den fick vara kvar.






Så vi började med att skicka skåpluckorna på lackning, slängde ut de gamla bruna bänkskivorna, diskhoet, diskmaskinen, spisen och fläkten. Vi köpte nya bänkskivor på Woody, ny spis, fläkt och blandare, ny diskho på Ikea, diskmaskin hade vi sen förut så den satt vi i. Sen målade vi skåpen vita invändigt, och taket målades vitt och så tapetserade vi köket i en tapet från Rusta (billigt och bra). Min Pappa kaklade väggen ovanför spisen och ända till fönstret på väggen brevid. När skåpluckorna kom tillbaka satt vi på nya handtag och så målade vi lite till sen så var det klart och resultatet vart bättre än förväntat.




Samtidigt som vi köpte vårt hus så köpte svärföräldrarna en sommarstuga och de fick möblerna med på köpet, så de hade ett gamalt matbord med fyra stolar över som vi fick ta. Vi tänkte först måla det vitt men så ställde vi in det i köket och jag tyckte att det passade mycket bra när det bara var trä färgat.




Så vi vart ca 15.000 fattigare men köket vart riktigt fint, och det var inte så dyrt. Det ser inte ut som samma kök. Men än är det inte riktigt fördig behöver lite mera "piffing":) men det hinner jag göra sen.

onsdag, maj 9

Det är inte...


så himla svårt att sy kläder:) jag trodde att det skulle vara supersvårt med tanke på mitt G- i sy slöjd i skolan...men det var lätt som en plätt. Klänningen som jag sytt är till min dotter, den vart lite förstor men hon hinner växa i den. Och hon blev jätte glad över den. Till klänningen använde jag tyg från ett lakan (gula) och ett örngott. och mönstret fick jag från en bok som jag köpte på bokrean den heter "Baby cool sy nytt av gammalt". Jättebra bok med mönster och beskrivningar för olika barn kläder, och den är skriven efter principen "man tager vad man haver" och det passar bra för mig, jag har så mycket gamla kläder och tyger som bara ligger och som jag inte vet vad jag ska göra med. Så nu får de ett nytt liv.

Ja bra nöjd blev jag med kläningen.