onsdag, augusti 18

Pyssel

Fanny har börjat på sitt nya dagis i måndags, från att ha sagt att “nej mamma det kommer inte att bli bra där, jag kommer nog inte att trivas” gick hon till att skrika “ Jag vill inte åka hem!!! jag vill vara kvar!!” hela vägen hem från dagis i måndags :) Hela inskolningen har gått bra och i morgon ska hon få vara där själv, utan mig, ett par timmar. Det är skönt att komma in i lite vardagsrutiner igen.
001
Efter att vi vart på dagis idag så pysslade vi lite, vi gjorde egna hängen till smycken av krympplast. 013
Det är super enkelt, rita upp motivet på plasten, klipp ut och kör i ugnen :)
015
Tänk bara på att göra motivet ganska stort eftersom det krymper ca 40%. Våra blev lite buckliga pga att jag var seg med att lägga på tyngd på dem när vi tagit ut dem från ugnen, de stelnar fort!
016 Fanny skrev sitt egna namn på ett hjärta :)
Bjuder på en tjuvtitt på varor så kommer ut i butiken snart
019 Handgjorda kort
020Egentillverkade armband
024 Och dessa fina egentillverkade klädnypor
Till butiken
Ha det bra!

måndag, augusti 16

Jag ska måla hela

världen lilla mamma <3
Penseln har suttit fast i min högra hand hela helgen. Fanny har vart på semester i stugan med sin farmor och farfar hela helgen så jag passade på att måla och dona med allt :) Jag gjorde ännu ett fynd i ladan, denna gång hittade jag en gammal låda från ett Ångbryggeri i Falun
021 (2) Efter ett par lager färg… voila!
033 (2) Jag fick en in en Oskar i våras, vintern som var, var ju som bekant väldigt kall. Min värmepump fick jobba som bara den, men ändå orkade den inte med när det var som kallast. För att klara fler kalla vintrar så var jag tvungen att installera Oskar. Ända sen jag flyttade in har jag irriterat mig på furufärgen på den öppna spisen..
024 (2)Så den passade jag på att måla på lördagskvällen när barn och hundar somnat :)
030 (3) Och det blev genast mycket bättre:)
Jag kom på idén att bygga ett mediaskåp åt cd-spelaren, förstärkare, xbox och boxer. Jag mätte och hade mig, så bestämde jag tillslut att jag ska gå efter ett gamalt fönster som jag vill ha som dörr. Och visst måtten stämde ju…fönstret var ju 47 cm långt och cd-spelaren var 44cm. Så jag fick hjälp av Frank att såga, skruva och måla. Igår konkade vi in skåpet och jag hittade en bra plats för den och skulle sätta cd-spelaren på hyllan….men den fick inte plats! ehhh..Ja har man inte byggt ett skåp förut kanske man inte tänker på att man måste gå efter innermåttet för att det ska stämma :)
036 (2) Skåpet fick en plats i hallen i stället:)
Bakat har jag också hunnit med att göra, denna kaloribomb från ett av Leilas recept var som en dröm i munnen:)
Banana Cream Pie
DSC_0311
Mördeg till pajskal
150 gram kallt smör
4dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 ägg
1/2 msk kallt vatten
Nyp ihop smöret, mjölet och florsockret för att det inte ska komma in så mycket luft i degen. Tillsätt sedan ägget och vattnet, jobba i hop degen utan att knåda. Plasta in degen och lägg in i kylskåpet i minst en halvtimme.
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk ( kan du börja koka innan du börjar med degen)
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
2-3 bananer
Kanderade nötter
1 dl sötmandel
1 dl valnötter
1/2 äggvita
1/2 dl socker
malen kanel
Kondenserade mjölken kan du börja koka innan du börjar med degen, den ska kokas i sin burk (oöppnad) i ca 1 1/2-2 timmar, för att den ska bli kolasås.
Pajskalet
Kavla ut mördegen och klä en pajform med den, nagga botten med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 min. Ta ut den och låt den svalna.
Fyllning
Vispa grädden och fröna av 1 vaniljstång. Vänd vaniljgrädden med turiska yoghurten. Blanda ihop grädden med 2/3 av kolasåsen och bre på pajskalet. Skiva banarena och lägg uppe på.
Kanderade nötter
Vispa upp äggvitan lite lätt och blanda i nötterna. Skaka sedan nötterna med sockret och kanelen. Rosta i 200 grader i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna och hacka dem grovt innan du lägger dem uppe på bananerna. Ringla tillsist på resten av kolasåsen och servera!