onsdag, oktober 27

112 SOS alarm…..

Igår när jag var i stallet i Bäckan och hade gjort klart för kvällen så skulle jag precis sätta mig i bilen och åka hem, så såg jag över på andra sidan riksvägen mot Djurås by. Det var ganska mörkt ute kl var ca 19.00. När jag tittar lite mer mot byn så ser jag att det flammar upp mot skyn och ser ut som att det står som en eldkvast från en skorsten i ett hus. Jag tittar en stund men ser att det blir bara värre, så jag tar upp telefonen och ringer 112. Jag säger till dem att det ser ut som en större sotbrand ca 1,5-2 km (fågelvägen) från Bäckan. Killen i andra änden frågar om jag kan åka närmare för att möta upp brandbilarna eftersom jag inte exakt vet var branden är. Så jag sätter mig i bilen och börjar åka åt det hållet, efter att ha letat mig fram till rätt väg så ser jag ju närmare jag kommer att branden och skorstenen börjar separera från varandra i sidled…..och när jag kommer intill gården så ser jag att det är ett par som eldar på baksidan av sitt hus, de har allstå en gigantisk brasa där!… Ja skamsen ringer jag tillbaka till 112 och talar om att de inte behöver skicka en bil för jag misstog mig…..fy då vad jag pinades!!! Som tur var så förstod de att jag inte ringt för att luras, för från det avståndet jag såg det, så såg det exakt ut som att det brann ur skorstenen.

2010-10-27 09.49.46

Idag hann jag precis ta en långpromenad med hundarna innan det började spöregna, och den lilla snön vi haft i en vecka försvann. Lite längtar jag efter snön men inte kylan, eller jo fast inte den kylan vi hade förra vintern.

2010-10-27 09.49.08

Jag trodde inte att Lennox skulle kunna gå lagom till vintern, men han strosar runt här hemma som om han alltid kunnat gå :)

SDC10912

En till nyhet har landat i butiken idag, en Zinkbalja.

Och i inlägget i går var det meningen att länken skulle gå till denna nyhet.

Spana gärna in i butiken och under rea så finns det några produkter som vi rear ut just nu.

tisdag, oktober 26

Ned räkning

Midnatt i natt, då ska grannarna ha sagt sitt. Har de inte gjort det då är det grönt för mig att öppna min gårdsbutik!!! Jag hoppas, hoppas verkligen att ingen kommer in med något i sista minuten, det skulle tyvärr vara min vanliga otur. Jag ringde kommunen vid tio i morse och då hade då ingen hört av sig.

SDC10916

Det är lite små fix som ska göras i gårdsbutiken, men sen är det bara att inreda :)

På tal om min otur så ska jag berätta om gården vi bor på.

Jag och Frank flyttade ihop i vårt första hus i Mockfjärd för ca 5 år sedan. Men för 2 år sedan så flyttade vi isär och jag köpte ett eget hus. Efter att vi bott isär i 1 år så flyttade Frank in hos mig. Tanken var att vi skulle sälja hans hus. Vi hade ingen speciell tanke på att köpa gård vid det tillfället men att det var en framtids dröm. Men så var vi ute och åkte en eftermiddag och körde igenom Gagnefs kyrkby och såg en skylt ner mot älven och byn Österfors. När vi väl kom in i byn, som var en genuin Dalabygd med äldre röda hus med vita knutar, så sa Frank “här ska vi bo!” Och som tur var, var huset som var till salu väldigt fint. Efter lite budande så blev det vi som drog det längsta strået och skulle få köpa det. Vi bokade in banken kl 18.00 då vi skulle skriva. Jag skyndade mig hem från jobbet, men så 20 min innan vi skulle skriva så ringde mäklaren….någon från USA hade lagt ett högre bud än oss!!! Tror ni vi blev besvikna då eller, fy då. och hon som ägde huset ville då fundera på det budet som las, så vi skulle få vänta minst en dag. Vi satt som på nålar ända tills mäklaren ringde och sa att hon tackat nej till det budet och att det var vi som skulle få köpa det :)

SDC10921

Sådana saker är så himla typiskt för mig heheh lite drama innan allt löser sig på ett eller annat sätt. Fast detta var väl kanske en utav dem gånger vi hade tur i oturen:)

Kika in i butiken för en liten nyhet

Till butiken